Вы здесь: Главная > Английский язык > Олимпиада по английскому языку 5 класс с ответами фгос

Олимпиада по английскому языку 5 класс с ответами фгос

I. Listen to the story and answer the questions. (10 points)

1) Last year the woman visited … .

A. Crete

B. Greece

C. Cyprus

2) The woman is going to … .

A. Crete

B. Croatia

C. Greece

3) She and her husband are staying in a … .

A. town

B. hotel

C. a small village

4) They are staying by the … .

A. forest

B. sea

C. ocean

5) The bungalow is booked for … .

A. forty nights

B. a fortnight

C. thirty nights

6) Bungalow means … .

A. cooking and cleaning

B. eating out

C. no swimming

7) The woman’s husband enjoys … on holiday.

A. cooking

B. sing

C. to eating out

8) He can cook … .

A. breakfast

B. cookies

C. fast food

9) Local restaurants are … .

A. awful

B. dirty

C. very good

10) The man decided to try … .

A. Malta this year

B. Malta next year

C. Turkey this year

II. Make up the proverbs. (10 points)

А

В

a)All is well

1. who laughs last

b)Bad news

2. no gains

c)First think,

3. out of mind

d)He laughs best

4. that ends well

e)No pains,

5. then speak

f)Out of sight,

6. travels fast

g)Tastes

7. differ

h)The devil is not so black

8. than one

i)Two heads are better

9. there is a way

j)Where there is a will

10. as he is painted

III. Make the right choice. (10 points)

1. It …snow in summer.

a)don’t

b)doesn’t

c)isn’t

6. I’ll post the letter …
a)by me

b)oneself

c)myself

2.… Dad … any brothers or sisters?

a)Have Dad got

b)Does Dad have

c)Does Dad ha

7. This is … theater in London.
a)an older

b)the eldest

c)the oldest

3. We’ll go to Rome … bus.
a)by

b)on

c)in

8. His leg was hurt and he could … walk.
a)hard

b)hardly

c)heavily

4. You can buy stamps at … post office.
a)any

b)Some

c)no

9. Ann is going to New York on a business … this week.
a)journey

b)travel

c)trip

5. Does this car use … petrol?
a)many

b)much

c)a few

10. Nobody enjoyed the food. It was …

a)tasteless

b)tasty

c)delicious

IV. Read and choose the right statements. (5 points)

Bradley Pitt

William Bradley Pitt was born on 18th December, 1963, in Shawnee, Oklahoma (USA). He had a happy childhood and school life, and he went to the University of Missouri to study journalism and advertising. At university he started acting and in 1987 he left before he took his degree. He went to Hollywood.

Life in Hollywood wasn’t easy. At first he couldn’t find any acting jobs, but by 1989 he started getting small TV and film roles. Then nine years ago, in 1991, he got his first main role as a DJ in the film Thelma and Louise. He was on screen for only 14 minutes but a lot of people noticed him and he started to get bigger roles in films, such as Louise in Interview with the Vampire.

Brad Pitt is now one of Hollywood’s most successful actors. His name almost certainly means a film is going to make a lot of money, but at the moment, he is interested in making more serious films, such as Seven years in Tibet.

1. Brad Pitt was born in Canada.
2. His birthday is in winter.
3. He was happy when he was young.
4. He went to the University because he wanted to be an actor.
5. He took his degree in 1987.
6. His life in Hollywood was difficult.
7. He got his first role as a DJ in 1991.
8. He was on screen for a short time.
9. Brad Pitt has a success in Hollywood now.

10. He is interested in making comedies.

А) 1,3,5,7,8,10

B) 2,4,6,8,9,10

C) 1,2,5,7,8,10

D) 2,3,6,7,8,9

V. Writing (9 points)

Fill in the questionnaire.

FRIENDS AROUND THE WORLDS

General information

Name:

Age:

Nationality:

Address:

Study

What are your favourite subjects at school?

What languages do you speak?

Why are you learning English?

Family

How many people are there in your family?

How many brothers and sisters do you have?

Keys:

I.

1—a

2—a

3—c

4—b

5—b

6—a

7—a

8—a

9—c

10—a

II.

a)—4

b)—6

c)—5

d)—1

e)—2

f)—3

g)—7

h)—10

i)—8

j)—9

III.

1—b

2—b

3—a

4—a

5—b

6—c

7—c

8—b

9—c

10—a

IV. D


Комментирование записей временно отключено.